De Thaise keuken

Narongcha Kongkiatikoon, eigenaar van het restaurant Nakorn, verwelkomt iedere gast als een goede vriend. Opgegroeid in een plaatsje onder Bangkok kwam hij tien jaar geleden naar Nederland om aan de slag te gaan als afwas­ser in het restaurant van zijn oom. Na een jaar afwassen mocht hij de kok helpen, waarna hij zelf de kookkunsten die hij van zijn moeder had geleerd, verder perfectioneerde. Na een uitgebreide zoektocht kwam hij in Dordrecht terecht, waar nog geen Thais res­taurant te vinden was. Hij vond er een geschikt pand en besloot de sprong te wagen:"Ik had een goed gevoel bij deze plek. Alles klopt. Bovendien bleek ik tot mijn grote vreugde vrij­wel alle benodigde ingrediënten in Dordrecht te kunnen krijgen."

Thai Food Rotterdam

Mild en scherp

De Thaise keuken kan heel scherp gekruid zijn, maar er zijn ook genoeg gerechten die uitermate mild van smaak zijn. Bovendien past Narongcha de scherpte van de maaltijd aan de wensen van de klant aan. De Thaise kookkunst wordt niet alleen geperfectioneerd door het gebruik van rode en groene pepers. Gember, limoen, citroengras, koriander, bamboe, sesam, komijn en laurier worden ook veelvuldig gebruikt. Limoenen worden uitge­perst in salades, soepen en turnes. Kokosmelk is een veelgebruikt ingrediënt bij vlees, vis en soep.

Nakorn Thai Restaurant
Voorstraat 397
3311 CT Dordrecht

Tel: 078 6149396